U-profiler

Skydda er produkt med U-profil

Det är vårt mål att hjälpa våra kunder ta bort onödigt eller miljöfarligt material och finna nya miljövänliga lösningar med 100 % återvinningsbara produkter.
U-profil består till 100 % av återvinningsbar kartong. Återvinningsbara transportförpackningslösningar är ditt bidrag till en hållbar miljö och framtid.

Fördelar med U-profil

U-profilen kan tillverkas med Er företagslogga. Ert företagsnamn syns då genom hela logistikkedjan. Finns även som vadderat alternativ för ömtåliga produkter

• Din produkt skyddas från 3 sidor
• Optimalt alternativ för ojämna ytor
• 100 % återvinningsbar
• Miljövänlig
• Används t.ex som skydd på fönster, dörrar och bordsskivor
• U-profilen kan tillverkas med liksidiga, oliksidiga samt med inåtpressande kanter
• Förhindrar skador som t.ex uppkommer av kraftiga stötar i dörröppningar och trappor
• En mindre u-profil kan vändas i en större och fungera som en låda

TRANSPORTFÖRPACKNINGAR

Hållbara och miljövänliga lösningar som reducerar Ert miljöavtryck, minimerar
transportkostnader och säkrar Era produkter under transport.

Fördelar med U-profil

U-profiler är tillverkade av kartong och har, som namnet antyder, formen av ett U. Denna design ger en robust och skyddande struktur som kan anpassas efter behovet och storleken på den produkt som ska förpackas. U-profiler tillverkas vanligtvis av återvinningsbar wellpapp, vilket gör dem miljövänliga och hållbara. 

Användningsområden för U-profiler 

U-profiler används främst inom transportförpackningsindustrin för att skydda och säkra olika typer av produkter. De är särskilt användbara för att minimera risken för skador under hantering, förvaring och transport. Några vanliga användningsområden för

U-profiler inkluderar: 

Skydd av känsliga ytor: U-profiler kan placeras längs kanterna av produkter med ömtåliga ytor, såsom glas, keramik eller elektronik, för att ge en extra skyddande barriär mot stötar och skakningar. 

Stöd och fixering:
Genom att placera U-profiler runt objektets kanter, till exempel möbler eller industriella komponenter, kan de stabiliseras och förhindra rörelse eller skjuvning under transport. 

Staplingsstöd:
U-profiler kan också användas för att skapa en stabil stapelbarhet vid pallning av produkter. De hjälper till att fördela vikten jämnt och minimera risken för instabilitet eller kollaps under lagring och transport. 

Fördelar med U-profiler i kartong 
U-profiler i kartong erbjuder flera fördelar för företag som söker pålitliga och kostnadseffektiva förpackningslösningar: 

Skräddarsydda lösningar: 
U-profiler kan tillverkas och anpassas efter specifika behov och mått för att passa olika produkter. Detta gör det möjligt att optimera skyddet och minimera onödigt spillutrymme. 

Miljövänligt material: 
Våra U-profiler tillverkas alltid i 100% återvinningsbar wellpapp, vilket gör dem både miljövänliga och hållbara. Detta bidrar till att minska koldioxidutsläpp och främjar en cirkulär ekonomi. 

Kostnadseffektivt alternativ: 
Jämfört med andra förpackningsmaterial är U-profiler i kartong ofta mer ekonomiska. De erbjuder en hög grad av skydd och säkerhet till ett rimligt pris, vilket gör dem attraktiva för företag som vill hålla sina förpackningskostnader under kontroll.